HORGÁSZREND

 1. Az 1-es tavon (telepített tó) a horgászhelyek számozottak. Amennyiben nem történik előzetes helyfoglalás, azok elfoglalása érkezési sorrendben történik. Egy horgászjegy egy helyre érvényes. A horgászhelyek cserélgetése nem engedélyezett.
 2. Felnőttek kettő horgászbottal, botonként maximum 2db egyágú horoggal, ifjúsági horgászok 1 bottal, maximum 2 db egyágú horoggal, gyerekek egy úszós bottal horgászhatnak.
 3. Gyerekek éjszaka még felnőtt kíséretében sem horgászhatnak.
 4. Halas jegyek napfelkeltétől napnyugtáig érvényesek. Halas jeggyel éjszaka horgászni TILOS!
 5. Elvihető halak:
  Felnőttek esetén 1 db 3 kg alatti ponty, 1 db méret- és súlykorlátozás nélküli harcsa, valamint 1 db méret- és súlykorlátozás nélküli balin és 3 kg kárász. Csuka, süllő, keszegfélék, 3kg-nál nagyobb ponty, compó, sügérfélék, valamint az elvihető halfajok jegyzékében nem szereplő, illetve jogszabály által védettnek nyilvánított egyéb fajok elvitele TILOS!
  Ifjúsági: 3kg kárászt, 1 db 3kg-nál kisebb ponty valamint 1db méret- és súlykorlátozás nélküli balin.
  Gyerek: 3kg kárász.
 6. Kötelező bojlis tartozékok és etetőhajó használata megengedett. Bojlis jegy megváltása esetén halat elvinni nem lehet.
 7. Pergetni az 1-es tó kivételével mindenhol lehet. (Az 1-es tavon a pergetés csak akkor lehetséges, ha az ott békés halra horgászó vendégeket az nem zavarja.)
 8. TILOS a holtágakban a csalihallal való horgászat.
 9. Tilos a halak kopoltyújába, szemgödrébe nyúlni vagy nagyobb sérülés esetén visszadobni.
 10. A megtartani NEM kívánt halat a kifogás után kíméletes bánásmód mellett (esetleges fényképezés után) azonnal a tóba vissza kell engedni.
 11. A megtartani kívánt halat a partról való távozásig a haltartóban kell tartani, melynek mérése, fizetése a portánál történik.
 12. A haltartó hálóban a halak cserélgetése SZIGORÚAN TILOS.
 13. Fűzött csali használata esetén kötelező a nagyméretű merítőháló, a pontymatrac és a fertőtlenítő használata.
 14. Éjszakai horgászatnál a horgászhelyek megvilágítása kötelező, a napijegyek számának megfelelő mennyiségben.
 15. A tó jegének megfelelő vastagsága esetén a lékhorgászat is megengedett, a ragadozó halakra a téli hónapok ideje alatt.
 16. Alkohol vagy egyéb tudatmódosító szerek által befolyásolt személy a horgásztavak területén nem tartózkodhat, ill. napijeggyel nem szolgálható ki.
 17. A horgásztóban és a holtágakon FÜRÖDNI TILOS.
 18. Távozáskor a horgászok a fogadó épületnél kötelesek (előzetes felszólítás nélkül) a gépkocsi csomagtartóját, táskáikat és egyéb felszerelésüket az ellenőrzésre kijelölt Tógazdának megmutatni.
 19. Tilos szemetelni és szemetes horgászhelyen elkezdeni a horgászatot, a szemetet a kijelölt gyűjtőkbe kell tenni. (Szemétnek számít a tökmag-szotyolahéj, és a cigaretta csikk is!)
 20. A ROBINSON R Kft., mint jogi személy, a kezelésében lévő területen, a házi rend nem rendeltetésszerű használatból bekövetkezett balesetekért és károkért felelősséget nem vállal!
 21. Kérjük kedves vendégeinket, ha valaki a horgászrend be nem tartásával kapcsolatos eseményt észlel, jelezze a Tógazdának.
 22. A horgász a szükséges engedélyek és a jegy-bérlet kiváltásával egyidejűleg elismeri a tárgyi szabályok ismeretét, elfogadja és magára kötelező érvényűnek ismeri el azokat. Az itt nem szabályozott egyéb kérdésekben kérjen felvilágosítást a Tógazdától.
 23. A horgászat során az Országos Horgászrendben megszabott szabályok a mérvadók!

 

A változtatás jogát fenntartjuk.

Jó szórakozást és élményekkel teli kikapcsolódást-gondtalan pihenést kívánunk !

Szécsény,2018. szeptember 1.

Robinson R Kft.