hege 2018-07-01 0

Három éjjel, három nap nem hiába horgásztak

Az elmúlt napokban az ország különböző részeiről érkeztek háromfős horgászcsapatok Szécsénybe, a Robinson-szigetekre, hogy részt vegyenek a maratoni 75 órás csapathorgász­versenyen.

Varga Béla, a Robinson R Kft. ügyvezetője portálunknak elmondta, hogy a korábbi években rendszeresen szerveztek pontyfogó horgászversenyeket. Idén úgy döntöttek, hogy meghirdetik a ponty- és harcsafogó 75 órás versenyt. Felhívásukra az ország különböző részeiből érkeztek csapatok, hogy kipróbálják tudásukat és szerencséjüket. Mindenesetre a szervezők biztosra mentek, a verseny előtti hetekben jelentős haltelepítéseket végeztek.

Nagy halak kerültek a szákba
Díjat kapott a versenyen a legidősebb versenyző, a kisterenyei Rása Gyula, a legfiatalabb, a nagybátonyi Szabó Balázs, a legtávolabbról érkező csapat és a legfiatalabb hármas is.
A hölgyek között a budapesti Óvári Orsolya bizonyult a legjobbnak. A legnagyobb, 11 kilogrammos harcsát a jászberényi Varga Krisztián emelte ki a tóból. A legnagyobb ponty 15,8 kilogramm volt, a kazári Nagy Milán fogta. A csapatversenyt 241,3 kilogrammal egy budapesti trió, Horváth Roland, Gecser Péter és Fegyverneki Dávid nyerte. A második helyen egy újszászi hármas végzett 211 kilogrammal, a harmadikon pedig egy őrbottyáni csapat, 120 kilóval. Az első három helyezett csapat tagjai az érem és az oklevél mellé serleget és a horgászattal összefüggő emléktárgyat is átvehettek.

A horgászoknak a Robinson-szigetek tavaiban és az Ipoly holtágaiban alakítottak ki szektorokat. Azt, hogy ki hol kezd, kisorsolták a csapatok között, de a szektorok cserélődtek, így minden résztvevő valamennyit kipróbálta. A 16 csapat összesen 1119 kilogramm halat fogott ki, melyek mérlegelés után visszakerültek a vízbe.

Az eredményhirdetés előtt dr. Bablena Ferenc, a Nógrád Megyei Közgyűlés alelnöke megköszönte a horgászoknak az érdeklődést, a verseny szervezőinek pedig a lebonyolítást. Az alelnök beszédében kiemelte, hogy a horgászat a turizmus népszerűsítésének egyik formája. Szólt arról, hogy a Robinson-szigetek nemcsak Szécsény, hanem a megye egyik ékessége is. Arra kérte a vendégeket, hogy vigyék el Szécsény és a megye jó hírét, és jöjjenek máskor is.

Varga Béla megköszönte a versenyzőknek a részvételt és mindazok segítségét, akik hozzájárultak a maratoni horgászverseny lebonyolításához. A díjakat dr. Bablena Ferenc és Varga Béla adta át.

A verseny után a győztes csapat tagja, Horváth Roland kérdésünkre elmondta: a horgászatban fontos a szerencse, de szerinte úgy 70 százalék körül játszik szerepet a tudás is. Kell felkészültség, szakmai ismeret, megfelelő gyakorlat, tapasztalat is. A résztvevők a 75 órás versenyen elfáradtak, de azért felváltva tudtak pihenni is. Végezetül dicsérte a szervezést, a vendéglátást is, majd hozzátette, hogy az őszi versenyre ismét eljön a Robinson-szigetekre.

A győztes budapesti csapat tagjai, a bal szélen dr. Bablena Ferenc, jobbra a házigazda Varga Béla társaságában, Beküldött fotó

Tags: