Szigetek Robinson 2019-07-11 0

Kőkemény versennyel avatták fel a szécsényi kalandpályát

Az eredeti cikk itt olvasható: https://www.nool.hu/sport/helyi-sport/kokemeny-versennyel-avattak-fel-az-szecsenyi-kalandpalyat-2734550/?fbclid=IwAR2N1XIqVsgLNQW_ykqqmWQo5CsUUfeBPf_7hNpI5WBfHYapEl-RgyYo-9g

A Törj ki a szigetről! elnevezésű akadályverseny közel száz indulója avatja fel szombaton a Szécsény melletti Robinson Szigeteken kialakított kalandpályát.

A korszerűsítés mellett nemrégiben új épülettel, kikapcsolódási és sportolási lehetőségekkel is bővült Nógrád megye egyik gyöngyszeme, a Robinson Szigetek nevet viselő családi szabadidő park. A hétvégén pedig hivatalosan is átadták a hozzá tartozó Robinson X akadály- és kalandpályát, amelyet a Törj ki a szigetről! elnevezésű versennyel avattak fel.

– A korábban ide ellátogató vendégek többször jelezték a csapatépítési tréningek kapcsán, hogy igény lenne az aktív, mozgáskoordináció fejlesztésére alkalmas kalandpályára. Ezt tovább gondolva – köszönhetően az Ipoly menti Palócok Térségfejlesztő Egyesületének – létrehozhattuk a kalandparkot – mondta Varga Béla, a Robinson Szigetek ügyvezető igazgatója, aki hangsúlyozta: ezen beruházás alkalmával is igyekeztek előnyben részesíteni a Nógrád megyei vállalkozásokat.

Dr. Szabó Sándor kormánymegbízott a kalandpark átadása alkalmából elmondta: a víz, a sár, a hideg vagy éppen a meleg akár a barátunk is lehet, hogyha megfelelően kezeljük az éppen felmerülő nehézségeket. Ezzel arra utalt, hogy az élet rengeteg megpróbáltató helyzet elé állíthat minket és egy olyan verseny, mint a Törj ki a szigetekről!, akár remekül fel is készíthet erre.

Halmosi György, az Ipoly-menti Palócok Térségfejlesztő Egyesületének elnöke elmondta: még 2017-ben hirdették meg a turisztikai kiegészítő tevékenységre vonatkozó pályázatot.

– Úgy gondolom, hogy a Robinson Szigetek – Varga Béla vezetésével – egy alaposan kidolgozott, remek koncepciót terjesztettek elénk. Tapasztalataim szerint a pályázók általában a Dunántúlról vagy külföldről vesznek példát. Ez a projekt azonban valóban az Ipoly folyó kínálta adottságokat használta ki. Ráadásul sikerült egy olyan komplexumot létrehozni, amely Szécsény hírnevét is öregbíti – tette hozzá.

Az ünnepélyes átadó után rendezték meg Törj ki a szigetről! címmel a kalandpálya első versenyét, amelyre az ország több pontjáról közel száz induló érkezett. A szervezésében közreműködött a Palóc Roham Egyesület. A résztvevőkre egy öt kilométeres pálya, valamint huszonöt akadály várt. A nap végén az érmeket Stayer Lászlótól, Szécsény polgármesterétől vehették át versenyzők.

Tags:

Leave a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.