Szigetek Robinson 2019-07-11 0

Különleges élményekkel vár a megújult szécsényi Robinson Szigetek

Az eredeti cikk itt olvasható: https://www.nool.hu/kozelet/helyi-kozelet/hivatalosan-is-atadtak-a-megujult-szecsenyi-robinson-szigeteket-2702162/?fbclid=IwAR2L31FrR0hekjM0z_sl-p8JIIiwLxHudKhuHjD9JONI4sB6NNiP84zNKPA

A korszerűsítések mellett, új épülettel, kikapcsolódási és sportolási lehetőségekkel is bővült Nógrád megye egyik gyöngyszeme. A megújult komplexum a hétvégén ad otthont a II. Robinson Fesztiválnak.

A Nógrádi Vízi Világ Egyesület kezdeményezése által, pályázati úton elnyert beruházás során rendezték a tavak környékét: új szigeteket, stégekkel ellátott horgászhelyeket, tűzrakóhelyeket, filagóriákat és függőhidakat alakítottak ki.

Korszerűsítették a bevezető utakat és parkolókat. Létrehoztak egy 30 fő befogadására alkalmas megújuló energiaforrásból üzemeltethető, fogadó és közösségi épületet. A családokra gondolván, aktív mozgás koordinációs játszótéri elemeket telepítettek. Ezen kívül megújult a horgászat és a víziturizmus eszköztára és a park berendezése, valamint életmentő készülékkel ellátott elsősegélynyújtó hely is kialakításra került.

Varga Béla a Robinson Szigetek ügyvezető igazgatója elmondta, hogy reményeik szerint a fejlesztéseknek köszönhetően új munkahelyeket létesítenek, valamint növekszik a látogatószám és a térségben eltöltött vendégéjszakák száma.
A hivatalos átadó ünnepségen beszédet mondott Skuczi Nándor a Nógrád megyei közgyűlés elnöke.

– Nagy öröm számunkra, hogy megújul Nógrád megyében ez a gyöngyszem, amiért köszönet illeti Varga Bélát. Nagy megtiszteltetés a megyei közgyűlés hivatala számára, hogy részese lehetett ennek a projektnek, valamint a jövőben is támogatni fogjuk mindenben a jó elképzeléseket – mondta Skuczi Nándor, hozzátette – Az ország legerdősültebb területe a miénk. Ez a komplexum pedig olyan szolgáltatást nyújt, amely illeszkedik ebbe a csodálatos környezetbe.
Kiemelte még, hogy továbbra is szolgálni szeretnék az itt élőket, a civil szervezeteket és ezen intézmény szolgáltatásait igénybe vevőket.

Ezt követően Sárfalvi Péter, az Emberi Erőforrások Minisztérium (EMMI) sportért felelős államtitkárság helyettes államtitkára, korábbi világ- és Európa-bajnok öttusázó mondott beszédet.

– Kiemelt stratégiai ágazat a sport és a legfontosabb pillére a sport infrastruktúra fejlesztése. Azért, hogy megteremtsük minden korosztály számára a színvonalas sportolási és kikapcsolódási lehetőségeket. A legfontosabb cél, hogy országos szinten mindenhol legyen elérhető, modern és minden igényt kielégítő sportlétesítmény. Nem csak a klasszikus létesítményekre gondolok, hanem a Robinson Szigetekhez hasonló gyönyörű környezetben lévő élményparkokra is – mondta Sárfalvi Péter.

 

Tags:

Leave a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.