HORGÁSZREND

 1. Tavainkon kizárólag érvényes állami horgászjegy birtokában lehetséges a területi engedélyek kiváltása. Az érvényes állami horgászjegy megléte a külföldi állampolgárok esetében is kötelező!
 2. A látogató jogosult a lefoglalt horgászhely lemondására, viszont, amennyiben már az adott évben történt részéről lemondás, vagy a foglalás lemondás nélkül nem teljesült a kérelmező a foglalástól eltiltható.
 3. Horgászni csak a kijelölt horgászhelyeken lehet, melyekről minden hozzánk érkező vendég köteles informálódni.
 4. A horgászállások számára meghorgászható terület határait a tó közepén található bójasor, illetve az állások között elhelyezett határkarók/határtáblák jelzik.
 5. Bójázásra csak dőlő bója használható.
 6. Felnőttek kettő horgászbottal, botonként maximum 2 db egyágú horoggal, ifjúsági horgászok (felnőtt kíséretében) 1 bottal, maximum 2 db egyágú horoggal, gyermekek egy úszós bottal horgászhatnak.
 7. Gyermekek éjszaka még felnőtt kíséretében sem horgászhatnak.
 8. Etetni valamint csalizni bojlival, pellettel illetve főtt magokkal és puhatestűekkel lehetséges. A száraz és erjesztett magok használata nem engedélyezett!
 9. A napijegyek napkeltétől napnyugtáig érvényesek. Napijeggyel éjszaka horgászni TILOS !Elvihető halak:

Felnőttek: 1 db 3 kg alatti ponty, 1 db méret- és súlykorlátozás nélküli harcsa vagy balin és 3 kg fehérhal.

Csuka, süllő, 3 kg-nál nagyobb ponty, compó, sügérfélék, valamint az elvihető halfajok jegyzékében nem szereplő, illetve jogszabály által védettnek nyilvánított egyéb fajok elvitele TILOS!

Ifjúsági:  3 kg fehérhal, 1 db 3 kg-nál kisebb ponty, valamint 1 db méret- és súlykorlátozás nélküli balin

Gyermek:  3 kg fehérhal.

 1. Pergetni az 1-es tó kivételével mindenhol lehet. (Az 1-es tavon a pergetés csak akkor engedélyezett, ha az ott békés halra horgászó vendégeket az nem zavarja.)
 2. Hozott csalihallal való horgászat TILOS (csak az itt kifogott hallal lehetséges) !
 3. Minden horgászálláson kötelező a pontybölcső használata a Bojlis (1-es) tavon!
 4. Tilos a halak kopoltyújába, szemgödrébe nyúlni vagy nagyobb sérülés esetén visszadobni.
 5. A kifogott halat csak bevizezett pontybölcsőbe lehet belehelyezni, a visszaengedésig folyamatosan locsolni kell.
 6. A megtartani NEM kívánt halat a kifogás után kíméletes bánásmód mellett, fertőtlenítést követően (esetleges fényképezés után) azonnal a tóba vissza kell engedni (maximum 10 percen belül). Az 1-es (bojlis) tavon a halat fényképezés után azonnal vissza kell helyezni a tóba.
 7. Fényképezés során különösen ügyeljenek a halak kíméletes kezelésére, mozgatására!
 8. A kifogott halakat a napijegyen található fogási naplóban – dátum és óra – perc pontos feltüntetésével – kötelező vezetni (2-es tavon).
 9. Halkímélő eszközök megléte és használata kötelező, melyek az alábbiak: pontybölcső vagy vastag pontymatrac, nagyméretű merítőháló, szájfertőtlenítő illetve mérlegelő zsák vagy cipzározható oldalú pontymatrac.
 10. A horog ütötte, illetve a hal testén található bármilyen sérülést a horgásznak szájfertőtlenítővel le kell kezelnie.
 11. A megtartani kívánt halat a partról való távozásig a haltartóban kell tartani.
 12. A haltartó hálóban a halak cserélgetése SZIGORÚAN TILOS.
 13. Amennyiben a hal elpusztul, a horgásznak felróható okból, akkor az Robinson szigeteket ért kárt a horgász köteles megtéríteni, miután az esetet az ügyeletes halőrnek jelezte és a halat leadta.
 14. Éjszakai horgászatnál a horgászhelyek megvilágítása kötelező!
 15. A tó jegének megfelelő vastagsága esetén a lékhorgászat is megengedett, a ragadozó halakra a téli hónapok ideje alatt.
 16. A horgászhelyek megközelítése és elhagyása csak az automata sorompónál engedélyezett.
 17. A horgászhelyek elfoglalása csak a díjfizetést követően történhet meg! A bejelentkezés éves jegy birtoklása esetén is kötelező!
 18. Tilos szemetelni és szemetes horgászhelyen elkezdeni a horgászatot. A szemetet a kijelölt gyűjtőkbe – azok megtelte esetén mellé (lezárt zacskóban) – kell tenni. (Szemétnek számít a tökmag, napraforgómaghéj, a rágógumi és a cigaretta csikk is!)
 19. A gépjárművel való parkolás, csak az erre kijelölt parkolóban engedélyezett (kivétel ki-és bepakolás ideje alatt). A megengedett legnagyobb közlekedési sebesség 20km/h. Kérjük, vigyázzanak egymásra, különös tekintettel a gyermekekre!
  Felhívjuk kedves látogatóink figyelmét, hogy a parkoló nem őrzött!
 20. Sátorozás – érvényes horgászjeggyel való rendelkezés esetén – a tó partján, a saját parcellában, a vízvonal mellett engedélyezett, általános éjszakai horgászati időszakban. Ez értelemben sátornak számít a lakókocsi és a lakóbusz is. A sátor lebontásának a horgászjegy lejártával meg kell történnie.
 21. Távozáskor a horgászok a fogadó épületnél a gépkocsi csomagtartóját kötelesek kérésre megmutatni, táskáikat és egyéb felszerelésüket az ellenőrzésre kijelölt Robinson Szigetek dolgozójának kérésre megmutatni!
 22. A területen kiépített kommunális létesítmények használata térítésmentes. A tárgyak állapotának és tisztaságának megóvása ugyanakkor minden idelátogató kötelessége.
 23. A természeti környezet megóvása minden vendég kötelessége!
  Az elhelyezett asztalok, padok, filagóriák, szemetesek stb. rendeltetésszerű használata minden vendég részére kötelező érvényű.
  Az egyéb berendezési tárgyak rendeltetésszerű használata, illetve megóvása szintén minden vendég kötelessége!
 24. Az esetlegesen okozott károkért a látogató a belépéskor automatikusan felelősséget vállal.
 25. Mások zavarása, a túlzott zajkeltés TILOS!
 26. Tüzet gyújtani csak az erre kialakított helyeken lehetséges!
 27. A horgásztóban és a holtágakban FÜRÖDNI TILOS.
 28. Kutyát csak a Robinson Szigetek dolgozója engedélyével, szájkosárral és pórázzal, mások zavarása és veszélyeztetése nélkül hozhatók be a tó területére.
 29. A sorompót csak a halőr, illetve a Robinson Szigetek valamennyi dolgozója kezelheti.
 30. A területen vagyonvédelmi rendszer került kiépítésre. A helyszínre látogatók hozzájárulnak ahhoz, hogy róluk videófelvételek készüljenek, melyet a Robinson Szigetek köteles zártan kezelni és rendkívüli esemény hiányában megsemmisíteni a megőrzési idő lejárta után.
 31. Az ide látogatók a belépéssel hozzájárulnak, – amennyiben másképp nem rendelkeznek – hogy a róluk készült képeket a Robinson szigetek felhasználhatja közösségi média felületein.

Kérjük, ügyeljenek rá, hogy a fogásokról esztétikus, a hal megbecsülését kifejező képek készüljenek.

Lehetőség van beküldött képek publikáltatására is. A képeket az alábbi email címre várjuk: info@robinsonszigetek.hu.

42. Kiemelt események, versenyek és egyéb rendezvények időtartama alatt a horgászat helye, módja, ideje az általánostól eltérő lehet, ezért kérjük, érkezés előtt mindig érdeklődjenek az alábbi elérhetőségek valamelyikén:

Telefon: +36/20-333-47-17
E-mail:
info@robinsonszigetek.hu, foglalas@robinsonszigetek.hu

43. Nyílt versenyre bárki jelentkezhet, aki érvényes horgász engedéllyel rendelkezik és a versenyszabályzat feltételeit elfogadja.
44. Számlaigényüket legkésőbb a befizetéssel egyidejűleg jelezzék, utólag számla kiállítása nem áll módunkban.
45. A díjfizetés után reklamációt nem fogadunk el!

 1. A befizetés után esetleges korábbi távozás esetén – kivétel vis major helyzet – visszatérítésre nincs lehetőség!
 2. Kérjük kedves vendégeinket, ha valaki a horgászrend be nem tartásával kapcsolatos eseményt észlel, jelezze a Tógazdának!
 3. Az itt nem szabályozott egyéb kérdésekben kérjen felvilágosítást a Tógazdától!
 4. A jegy megvásárlása és átvétele a tó házirendjének automatikus elfogadását és betartását jelenti! A szabályokat megszegő látogatókat a tó területéről a Robinson szigetek vezetése kitilthatja.
 5. Felhívjuk a figyelmet, hogy a területen való tartózkodás során a szabályzat a családtagokra, kísérőkre is kötelező érvényűek!
 6. A szabályok be nem tartása szankciókat vonhat maga után!
 7. A ROBINSON R Kft., mint jogi személy, a kezelésében lévő területen, a házirend nem rendeltetésszerű használatból bekövetkezett balesetekért és károkért felelősséget nem vállal!
 8. A JELEN HORGÁSZRENDBEN KÜLÖN NEM SZABÁLYZOTT KÉRDÉSEKBEN AZ ORSZÁGOS HORGÁSZREND RENDELKEZÉSEI AZ IRÁNYADÓK! EZEK ISMERETE ÉS BETARTÁSA MINDEN HORGÁSZ KÖTELESSÉGE ÉS FELELŐSSÉGE!

Szécsény, 2022.03.31.

Bojlis tó:

 • A bojlis jegy ára bruttó: 5.500.- Ft/fő.
 • Igény szerint 3. bot is használható: 1.500.- Ft felár ellenében.
 • A bojlis jegy 24 h időtartamra érvényes.
 • Az 1-es tavon (bojlis tó) a horgászhelyek számozottak, horgászat kizárólag bojlis jeggyel engedélyezett.
 • Minden bojlis horgász számára kötelező felszerelés: sűrű szövésű háló, merítőszák, sebfertőtlenítő és pontybölcső. A bojlis tavon kizárólag állványos pontybölcső használható.
 • Minimum 6-os horog használata engedélyezett.
 • Fonott dobóelőke tilos! Fonott zsinór csak előkének használható maximum 45 cm.
 • Etetőkosár, paszta ólom használata tilos ! Method feeder módszer engedélyezett!
 • Kizárólag elhagyós végszerelék használható.
 • A horog ütötte, illetve a hal testén található bármilyen sérülést a horgásznak szájfertőtlenítővel le kell kezelnie!
 • Saját pontybölcső, illetve mérlegelőzsák használata engedélyezett, amennyiben azok megfelelő állapotúak.
 • Az alábbi csalik használata engedélyezett: pellet, bojli, főtt magvak.
 • Tilos a groundbait valamint az egyéb etetőanyagok használata az 1-es tavon.
 • A kifogott halat, mérettől függetlenül mérlegelést, fertőtlenítést, esetleges fotózást követően a tóba vissza kell helyezni. Erre a szákolást követően 10 perc áll rendelkezésre, melyet ellenőrizhetünk..
 • A halak fényképezése kizárólag guggoló testhelyzetben történhet, pontybölcső felett tartva. A folyamat során a halat és a pontybölcsőt szíveskedjenek nedvesen tartani! Kérjük, ügyeljenek rá, hogy a fogásokról esztétikus, a hal megbecsülését kifejező képek készüljenek.
 • A halak bármilyen módszerrel való megjelölése szigorúan TILOS!
 • A 10 kg feletti példányokat kötelező a halőrnek jelenteni, illetve a fényképezés lebonyolítása a halőr jelenléte nélkül nem történhet meg.
 • A kifogott hallal minden horgász köteles a lehető legkíméletesebben bánni. Ellenkező esetben a horgászt a területről a tógazda kitilthatja.
 • Kötelező bojlis tartozékok mellett, a halradar és az etetőhajó használata megengedett a bojlis tavon bármikor, amennyiben az a többi horgászt nem akadályozza.
 • Csónakot mindenki csak saját felelősségre, mentőmellényben használhatja (Csónak bérlés: 2000.-/nap)!
 • Bojlis jegy megváltása esetén halat elvinni TILOS!
 • Felhívjuk a figyelmet, hogy a területen való tartózkodás során a szabályzat a családtagokra, kísérőkre is kötelező érvényűek!

Szécsény, 2022.03.31.

Napijegy:

 • Sportjegy ára bruttó: 3000 Ft/fő
 • A napijegy ára bruttó:

Felnőtt: 4.500 Ft/fő

Ifjúsági: 2.500 Ft/fő

Gyermek: 1.500 Ft/fő

Rövidhétvégi jegy (2 nap – 1 éjszaka): 9.000 Ft/fő
Hosszú hétvégi jegy (3 nap – 2 éjszaka): 13.000 Ft/fő

 • A 2-es tavon és a holtágakon való horgászat csak érvényes napijegy ellenében kezdhető meg a napi horgászidő kezdetétől.
 • A napijegy napkeltétől napnyugtáig érvényes.
 • Azt a halat, amelyet a horgász haza szeretne vinni megfogása után azonnal haltartóba kell helyeznie és a fogás helyét valamit idejét és a hal megbecsült súlyát a fogási naplójába be kell jegyeznie.
 • A haltartóban lévő halat, halakat cserélgetni tilos!
 • A megtartani kívánt hal kíméletes tárolásáról a horgászat végéig gondoskodni kell.
 • A megtartani nem kívánt halat megfogása után kíméletes bánásmód keretén belül a lehető legrövidebb időn belül vissza kell helyezni a tó vizébe. A hal ellenőrzésig nem pusztítható el. Konyhai előkészítése és elpusztítása csak külön halőri engedéllyel lehetséges.
 • A Felnőttek kettő horgászbottal, botonként 1db egyágú horoggal, ifjúsági horgászok (felnőtt kíséretében) 1 bottal azon 1 db egyágú horoggal, gyermekek egy úszós bottal azon 1 db egyágú horoggal szerelt készséggel horgászhatnak.
 • Gyermekek éjszaka még felnőtt kíséretében sem horgászhatnak.
 • A horgászat megkezdése előzetes tájékoztatás után történhet, az aktuális tilalmak és korlátozások irányadók.
 • Pontyzsák használata a horgászat ideje alatt kötelező.
 • Az általános nappali horgászat – a szükséges természeti feltételek megléte mellett – az év bármely napján lehetséges.
 • Elvihető halak:

Felnőttek esetén: 1 db 3 kg alatti ponty, 1 db méret- és súlykorlátozás nélküli harcsa, valamint 1 db méret- és súlykorlátozás nélküli balin és 3 kg egyéb. Csuka, süllő, 3kg-nál nagyobb ponty, compó, sügérfélék, valamint az elvihető halfajok jegyzékében nem szereplő, illetve jogszabály által védettnek nyilvánított egyéb fajok elvitele TILOS!

Ifjúsági: 3kg egyéb, 1 db 3kg-nál kisebb ponty valamint 1db méret- és súlykorlátozás nélküli balin

Gyermek: 3kg egyéb.

 • A harcsázás a tavon megengedett előzetes egyeztetés alapján.
 • A horgászhely éjszakai megvilágításáról a horgászoknak kell gondoskodniuk.
 • A tó szabályzatának nem betartása vagy megszegése azonnali kitiltást von maga után a Robinson Sziget teljes területéről.

Szécsény, 2022.03.31.

Éjszakai jegy:

 • Az éjszakai jegy ára bruttó: 2.000.- Ft/fő
 • Éjszakai horgászat általános éjszakai horgászati időszakban lehetséges, a jegyek érvényessége napnyugtától napkeltéig tart.
 • Napijeggyel éjszaka horgászni TILOS!
 • Éjszakai jeggyel halat elvinni TILOS!
 • Gyermekek éjszaka még felnőtt kíséretében sem horgászhatnak!
 • Éjszakai horgászatnál a horgászhelyek megvilágítása kötelező, a napijegyek számának megfelelő mennyiségben. Ennek hiányában a horgászat nem folytatható.
 • Sátorozás – érvényes horgászjeggyel való rendelkezés esetén – a tó partján, a saját parcellában engedélyezett, általános éjszakai horgászati időszakban. Ez értelemben sátornak számít a lakókocsi és a lakóbusz is. A sátor lebontásának a horgászjegy lejártával meg kell történnie.
 • Pontyzsák használata a horgászat ideje alatt kötelező.
 • Kötelező tartozékok: sűrű szövésű háló, merítőszák, sebfertőtlenítő és pontybölcső vagy pontymatrac.

Szécsény, 2022.03.31.

Pergető jegy:

 • A pergető jegy ára bruttó: 2.000.- Ft/fő
 • Pergető horgászatot csak a külön erre kiadott engedéllyel lehet folytatni!
 • Pergetés esetén is kötelező felszerelés: sűrű szövésű háló, merítő szák, sebfertőtlenítő és a matrac.
 • Vágóhorog, szájfogó és szájbilincs használata TILOS!
 • Pergetni az 1-es tó kivételével mindenhol lehet. (Az 1-es – bojlis – tavon a pergetés csak akkor lehetséges, ha az ott békés halra horgászó vendégeket az nem zavarja.)
 • Pergetés esetén fonott zsinór használata megengedett!
 • Természetes csalival pergetni TILOS!

Szécsény, 2022.03.31.