HORGÁSZREND

 

 1. Tavainkon kizárólag érvényes állami horgászjegy birtokában lehetséges a területi engedélyek kiváltása. Az érvényes állami horgászjegy megléte a külföldi állampolgárok esetében is kötelező.
 2. Az 1-es tavon (bojlis tó) a horgászhelyek számozottak, horgászat kizárólag bojlis jeggyel engedélyezett. Amennyiben nem történik előzetes helyfoglalás, a horgászat nem engedélyezett.
 3. A látogató jogosult a lefoglalt horgászhely lemondására, viszont, amennyiben már az adott évben történt részéről lemondás, vagy a foglalás lemondás nélkül nem teljesült a kérelmező a foglalásból egy évre kizárásra kerülhet.
 4. Horgászni csak a kijelölt horgászhelyeken lehet, melyekről minden hozzánk érkező vendég köteles informálódni.
 5. Felnőttek kettő horgászbottal, botonként maximum 2db egyágú horoggal, ifjúsági horgászok (felnőtt kíséretében) 1 bottal, maximum 2 db egyágú horoggal, gyermekek egy úszós bottal horgászhatnak.
 6. Gyermekek éjszaka még felnőtt kíséretében sem horgászhatnak.
 7. A napijegyek napkeltétől napnyugtáig érvényesek. Napijeggyel éjszaka horgászni TILOS!
  Elvihető halak: Felnőttek esetén 1 db 3 kg alatti ponty, 1 db méret- és súlykorlátozás nélküli harcsa, valamint 1 db méret- és súlykorlátozás nélküli balin és 3 kg kárász. Csuka, süllő, keszegfélék, 3kg-nál nagyobb ponty, compó, sügérfélék, valamint az elvihető halfajok jegyzékében nem szereplő, illetve jogszabály által védettnek nyilvánított egyéb fajok elvitele TILOS!
  : (3kg kárászt, 1 db 3kg-nál kisebb ponty valamint 1db méret- és súlykorlátozás nélküli balin).
  Gyermek: 3kg kárász.
 8. Minden horgászálláson kötelező a pontybölcső használata a bojlis (1-es) tavon!
 9. Pergetni az 1-es tó kivételével mindenhol lehet. (Az 1-es tavon a pergetés csak akkor lehetséges, ha az ott békés halra horgászó vendégeket az nem zavarja.)
 10. TILOS a holtágakban a csalihallal való horgászat!
 11. Tilos a halak kopoltyújába, szemgödrébe nyúlni vagy nagyobb sérülés esetén visszadobni.
 12. A megtartani NEM kívánt halat a kifogás után kíméletes bánásmód mellett, fertőtlenítést követően (esetleges fényképezés után) azonnal a tóba vissza kell engedni. (Maximum 10 percen belül). Az 1-es (bojlis) tavon a halat fényképezés után azonnal vissza kell helyezni a tóba.
 13. A megtartani kívánt halat a partról való távozásig a haltartóban kell tartani.
 14. A haltartó hálóban a halak cserélgetése SZIGORÚAN TILOS.
 15. Fűzött csali használata esetén kötelező a nagyméretű merítőháló, a pontymatrac és a fertőtlenítő használata.
 16. Éjszakai horgászatnál a horgászhelyek megvilágítása kötelező, a napijegyek számának megfelelő mennyiségben.
 17. A kifogott halakat a fogási naplóban – dátum és óra – perc pontos feltüntetésével – kötelező vezetni.
 18. A JELEN HORGÁSZRENDBEN KÜLÖN NEM SZABÁLYZOTT KÉRDÉSEKBEN AZ ORSZÁGOS HORGÁSZREND RENDELKEZÉSEI AZ IRÁNYADÓK! EZEK ISMERETE ÉS BETARTÁSA MINDEN HORGÁSZ KÖTELESSÉGE ÉS FELELŐSSÉGE!
 19. A tó jegének megfelelő vastagsága esetén a lékhorgászat is megengedett, a ragadozó halakra a téli hónapok ideje alatt.
 20. Alkohol vagy egyéb tudatmódosító szerek által befolyásolt személy a horgásztavak területén nem tartózkodhat, ill. napijeggyel nem szolgálható ki.
 21. A horgásztóban és a holtágakban FÜRÖDNI TILOS.
 22. Távozáskor a horgászok a fogadó épületnél a gépkocsi csomagtartóját kötelesek kérésre megmutatni, táskáikat és egyéb felszerelésüket az ellenőrzésre kijelölt Tógazdának megmutatni.
 23. A szabályok be nem tartása szankciókat vonhat maga után!
 24. A horgászhelyek megközelítése és elhagyása csak a halőrháznál kialakított bejáraton keresztül engedélyezett.
 25. A horgászhelyek elfoglalása, a díjfizetést követően, csak akkor történhet meg, ha az ott levő szemét eltakarítása megtörtént. Tilos szemetelni és szemetes horgászhelyen elkezdeni a horgászatot, a szemetet a kijelölt gyűjtőkbe – azok megtelte esetén mellé (lezárt zacskóban) – kell tenni. (Szemétnek számít a tökmag-szotyolahéj, a rágógumi és a cigaretta csikk is!)
 26. Sátorozás – érvényes horgászjeggyel való rendelkezés esetén – a tó partján, a saját parcellában, a vízvonaltól minimum 10 méter távolságra engedélyezett, általános éjszakai horgászati időszakban. Ez értelemben sátornak számít a lakókocsi és a lakóbusz is. A sátor lebontásának a horgászjegy lejártával meg kell történnie.
 27. A területen kiépített kommunális létesítmények használata térítésmentes. A tárgyak állapotának és tisztaságának megóvása ugyanakkor minden ide látogató kötelessége.
 28. A természeti környezet megóvása minden látogató kötelessége!
  Az elhelyezett asztalok, padok, filagóriák, szemetesek stb. rendeltetésszerű használata minden vendég részére kötelező érvényű.
  Az egyéb berendezési tárgyak rendeltetésszerű használata, illetve megóvása szintén minden vendég kötelessége! Az ezekből származó károkért felelősséget vállal!
 29. Az esetlegesen okozott károkért a látogató a belépéskor automatikusan felelősséget vállal.
 30. Mások zavarása, a túlzott zajkeltés TILOS!
 31. Tüzet gyújtani csak az erre kialakított helyeken lehetséges!
 32. Kutyák csak a halőr engedélyével, szájkosárral és pórázzal, mások zavarása és veszélyeztetése nélkül hozhatók be a tó területére.
 33. A gépjárművel való parkolás, csak az erre kijelölt parkolóban engedélyezett (kivétel ki-és bepakolás ideje alatt). A megengedett legnagyobb közlekedési sebesség 20km/h. Kérjük vigyázzanak egymásra, különös tekintettel a gyermekekre!
  Felhívjuk kedves látogatóink figyelmét, hogy a parkoló nem őrzött!
 34. A sorompót csak a halőr, illetve a Robinson szigetek valamennyi dolgozója kezelheti.
 35. A területen vagyonvédelmi rendszer került kiépítésre. A helyszínre látogatók hozzájárulnak ahhoz, hogy róluk videófelvételek készüljenek, melyet a Robinson szigetek köteles zártan kezelni és rendkívüli esemény hiányában megsemmisíteni a megőrzési idő lejárta után.
 36. Az ide látogatók a belépéssel hozzájárulnak, – amennyiben másképp nem rendelkeznek – hogy a róluk készült képeket a Robinson szigetek felhasználhatja közösségi média felületein.

Kérjük ügyeljenek rá, hogy a fogásokról esztétikus, a hal megbecsülését kifejező képek készüljenek.
Lehetőség van beküldött képek publikáltatására is. A képeket az alábbi emailcímre várjuk: info@robinsonszigetek.hu.

 1. Fényképezés során különösen ügyeljenek a halak kíméletes kezelésére, mozgatására!
 2. Amennyiben a hal elpusztul, a horgásznak felróható okból, akkor az Robinson szigeteket ért kárt a horgász köteles megtéríteni, miután az esetet az ügyeletes halőrnek jelezte és a halat leadta.
 3. Kiemelt események, versenyek és egyéb rendezvények időtartama alatt a horgászat helye, módja, ideje az általánostól eltérő lehet, ezért kérjük érkezés előtt mindig érdeklődjenek az alábbi elérhetőségek valamelyikén:

Tácsik Vanda: +36/20-333-47-17

Tóth Diána: +36/20-241-98-19.

info@robinsonszigetek.hu, foglalas@robinsonszigetek.hu

 1. Nyílt versenyre bárki jelentkezhet, aki érvényes horgász engedéllyel rendelkezik és a versenyszabályzat feltételeit elfogadja.
 2. Az érvényes horgászjegy magába foglalja a 2 személyes sátorhelyet a jegy érvényességéig.
 3. A jegy megvásárlása és átvétele a tó házirendjének automatikus elfogadását és betartását jelenti! A szabályokat megszegő látogatókat a tó területéről a Robinson szigetek vezetése kitilthatja.
 4. Felhívjuk a figyelmet, hogy a területen való tartózkodás során a szabályzat a családtagokra, kísérőkre is kötelező érvényűek!
 5. Számlaigényüket legkésőbb a befizetéssel egyidejűleg jelezzék, utólag számla kiállítása nem áll módunkban.
 6. A díjfizetés után reklamációt nem fogadunk el!
 7. A befizetés után esetleges korábbi távozás esetén – kivétel vis major helyzet – visszatérítésre nincs lehetőség.
 8. Kérjük kedves vendégeinket, ha valaki a horgászrend be nem tartásával kapcsolatos eseményt észlel, jelezze a Tógazdának.
 9. Az itt nem szabályozott egyéb kérdésekben kérjen felvilágosítást a Tógazdától.
 10. A ROBINSON R Kft., mint jogi személy, a kezelésében lévő területen, a házirend nem rendeltetésszerű használatból bekövetkezett balesetekért és károkért felelősséget nem vállal!

 

Szécsény, 2019.03.15.

 

 

Bojlis:

 • A bojlis jegy ára bruttó: 5.500.- Ft/fő.
 • Igény szerint 3. bot is használható: 1.500.- Ft felár ellenében.
 • A bojlis jegy 24 h időtartamra érvényes.
 • Az 1-es tavon (bojlis tó) a horgászhelyek számozottak, horgászat kizárólag bojlis jeggyel engedélyezett. Amennyiben nem történik előzetes helyfoglalás, a horgászat nem engedélyezett.
 • Minden bojlis horgász számára kötelező felszerelés: sűrű szövésű háló, merítőszák, sebfertőtlenítő és pontybölcső vagy pontymatrac.
 • Saját pontybölcső, illetve mérlegelőzsák használata engedélyezett, amennyiben azok megfelelő állapotúak.
 • Az alábbi etetőanyagok használata engedélyezett: pellett, bojli, paszta, főtt magvak.
 • Tilos a groundbait valamint az egyéb etetőanyagok használata az 1-es tavon.
 • A kifogott halat, mérettől függetlenül mérlegelést, fertőtlenítést, esetleges fotózást követően a tóba vissza kell helyezni. Erre a szákolást követően 10 perc áll rendelkezésre, melyet ellenőrizhetünk.
 • A halak fényképezése kizárólag guggoló testhelyzetben történhet, pontybölcső felett tartva. A folyamat során a halat és a pontybölcsőt szíveskedjenek nedvesen tartani! Kérjük ügyeljenek rá, hogy a fogásokról esztétikus, a hal megbecsülését kifejező képek készüljenek.
  A halak bármilyen módszerrel való megjelölése szigorúan TILOS!
 • A 10kg feletti példányokat kötelező a halőrnek jelenteni, illetve a fényképezés lebonyolítása a halőr jelenléte nélkül nem történhet meg.
 • A kifogott hallal minden horgász köteles a lehető legkíméletesebben bánni. Ellenkező esetben a horgászt a területről a tógazda kitilthatja.
 • Kötelező bojlis tartozékok mellett, a halradar és az etetőhajó használata megengedett a bojlis tavon bármikor, amennyiben az a többi horgászt nem akadályozza.
 • Bojlis jegy megváltása esetén halat elvinni nem lehet.
 • Kizárólag elhagyós végszerelék használható.
 • Felhívjuk a figyelmet, hogy a területen való tartózkodás során a szabályzat a családtagokra, kísérőkre is kötelező érvényűek!

 

Szécsény, 2019.03.15.

 

Napijegy:

 • A napijegy ára bruttó:

Felnőtt: 3.300.- Ft/fő

Ifjúsági: 2.000.- Ft/fő

Gyermek 900Ft/fő.

 • A 2-es tavon és a holtágakon való horgászat csak érvényes napijegy ellenében kezdhető meg a napi horgászidő kezdetétől.
 • A napijegy napkeltétől napnyugtáig érvényes.
 • A horgászat megkezdése előzetes tájékoztatás után történhet, az aktuális tilalmak és korlátozások irányadók.
 • Pontyzsák használata a horgászat ideje alatt kötelező.
 • Vágóhorog használata TILOS!
 • A megtartani kívánt hal kíméletes tárolásáról a horgászat végéig gondoskodni kell.
 • Az elvinni kívánt hal ellenőrzésig nem pusztítható el. Konyhai előkészítése és elpusztítása csak külön halőri engedéllyel lehetséges.
 • Az általános nappali horgászat – a süzkséges természeti feltételek megléte mellett – az év bármely napján lehetséges.
 • Elvihető halak:

Felnőttek esetén: 1 db 3 kg alatti ponty, 1 db méret- és súlykorlátozás nélküli harcsa, valamint 1 db méret- és súlykorlátozás nélküli balin és 3 kg kárász. Csuka, süllő, keszegfélék, 3kg-nál nagyobb ponty, compó, sügérfélék, valamint az elvihető halfajok jegyzékében nem szereplő, illetve jogszabály által védettnek nyilvánított egyéb fajok elvitele TILOS!
Ifj.: (3kg kárászt, 1 db 3kg-nál kisebb ponty valamint 1db méret- és súlykorlátozás nélküli balin).
Gyermek: 3kg kárász.

 

Szécsény, 2019.03.15.

 

Pergetés:

 • A pergető jegy ára bruttó: 2.000.- Ft/fő
 • Pergető horgászatot csak a külön erre kiadott engedéllyel lehet folytatni!
 • Pergetés esetén is kötelező felszerelés: sűrű szövésű háló, merítőszák, sebfertőtlenítő és a matrac.
 • Vágóhorog, szájfogó és szájbilincs használata TILOS!
 • Pergetni az 1-es tó kivételével mindenhol lehet. (Az 1-es – bojlis – tavon a pergetés csak akkor lehetséges, ha az ott békés halra horgászó vendégeket az nem zavarja.)
 • Pergetés esetén fonott zsinór használata megengedett!
 • Természetes csalival pergetni TILOS!

 

Szécsény, 2019.03.15.

 

Éjszakai jegy:

 • Az éjszakai jegy ára bruttó: 1.900.- Ft/fő
 • Éjszakai horgászat általános éjszakai horgászati időszakban lehetséges, a jegyek érvényessége napnyugtától napkeltéig tart.
 • Napijeggyel éjszaka horgászni TILOS!
 • Gyermekek éjszaka még felnőtt kíséretében sem horgászhatnak.
 • Éjszakai horgászatnál a horgászhelyek megvilágítása kötelező, a napijegyek számának megfelelő mennyiségben. Ennek hiányában a horgászat nem folytatható.
 • Sátorozás – érvényes horgászjeggyel való rendelkezés esetén – a tó partján, a saját parcellában, a vízvonaltól minimum 10 méter távolságra engedélyezett, általános éjszakai horgászati időszakban. Ez értelemben sátornak számít a lakókocsi és a lakóbusz is. A sátor lebontásának a horgászjegy lejártával meg kell történnie.
 • Kötelező tartozékok: sűrű szövésű háló, merítőszák, sebfertőtlenítő és pontybölcső vagy pontymatrac.

 

Szécsény, 2019.03.15.