Be- és kijelentkezés:

A Robinson Szigetekre való belépés előtt a sorompónál bal kézre eső csengőt szükséges használni, hogy észleljük érkezésüket.

A sorompót csak a halőr, illetve a Robinson Szigetek valamennyi munkatársa kezelheti.

A horgászoknak, illetve az ide látogatóknak a belépést követően a parkoló mellett található főépületben be kell jelentkezniük, majd a horgászjegyet, illetve a belépés díját azonnal meg kell fizetniük.

Távozáskor a horgászok a fogadó épületnél a gépkocsi csomagtartóját, táskáikat és egyéb felszerelésüket az ott lévő Robinson Szigetek munkatársának kötelesek ellenőrzés céljából megmutatni.

Horgászhelyet, illetve valamennyi szolgáltatás igénybevételéhez szükséges eszközt telefonon, illetve online lefoglalni érdemes. (+36203334717, info@robinsonszigetek.hu)

Általános szabályok:

A keletkezett hulladékot a kijelölt gyűjtőkbe kötelező elhelyezni. Tilos a szemetet, ételt és horgászcsali maradékot, cigarettacsikket a parton hátrahagyni!

A tó területén horgászni, pihenni, tartózkodni csak mások nyugalmának zavarása nélkül szabad. Mindenkit megkérünk a kulturált viselkedésre, a hangoskodás kerülésére.

A tó területén tüzet rakni kizárólag a kijelölt tűzrakó helyeken szabad.

A természeti környezet megóvása minden vendég kötelessége, csak úgy mint a kihelyezett asztalok, padok, filagóriák rendeltetésszerű használata.

Az esetlegesen okozott károkért a látogató belépéskor automatikusan felelősséget vállal.

A horgásztavakban és a csatornarendszeren fürdeni szigorúan tilos!

A területen vagyonvédelmi rendszer került kiépítésre. A helyszínre látogatók belépésükkel hozzájárulnak, hogy róluk videófelvételek készüljenek, amit a Robinson Szigetek köteles zártan kezelni és rendkívüli esemény hiányában megsemmisíteni a megőrzési idő lejárta után.

Az ide látogatók a belépéssel hozzájárulnak, – amennyiben másképp nem rendelkeznek – hogy a róluk készült képeket a Robinson Szigetek felhasználja a közösségi média felületein. (Lehetőség van a beküldött képek publikáltatására is. Az info@robinsonszigetek.hu e-mail címre várjuk a képeket.)

Általános horgászati szabályok:

Horgászni csak a kijelölt horgászhelyeken szabad, melyekről minden hozzánk érkező vendég köteles informálódni.

A horgászállások meghorgászható terület határait az 1-es tó közepén található bójasor, illetve az állások között elhelyezett határtáblák jelzik.

Bójázásra csak dőlőbója használható.

Pergetni mindenhol lehet (ott horgászó horgászok zavarása nélkül).

Horgászat közben botokat őrizetlenül hagyni TILOS!

Etetőhajó, halradar használata megengedett a saját szektoron belül.

Halkímélő eszközök megléte és használata kötelező (pontybölcső, pontymatrac, nagyméretű merítőháló, szájfertőtlenítő, illetve mérlegelő zsák vagy cipzározható oldalú pontymatrac). Bármilyen sérülést szenvedő halat szájfertőtlenítővel le kell kezelni.

Merítőháló használata kötelező, hiányában a horgászat nem végezhető! Minden halat kötelező merítőszákkal kimeríteni és azzal a legkíméletesebben bánni.

A kifogott halat csak bevizezett pontybölcsőbe lehet belehelyezni és a visszaengedésig folyamatosan locsolni kell. Visszahelyezni a halat a tóba kizárólag kíméletesen szabad. Halat megtartani TILOS!

A hal elpusztulása esetén, amennyiben az a horgásznak felróható okból történt, a Robinson Szigeteket ért kárt a horgász köteles megtéríteni, miután az ügyeletes halőrnek jelezte és leadta azt.

Szigorúan tilos a hal visszadobása, rugdosása, a hal szemébe vagy kopoltyújába nyúlás, valamint a kopoltyúba akasztott mérleggel mérlegelés!

Fotó készítése csak guggoló helyzetben lehetséges, ne álljunk fel, figyeljünk rá, hogy ne feszítsük a halak uszonyait, és semmiképpen ne nyúljunk a kopoltyúfedél alá!

Éjszakai horgászatnál a horgászhelyek megvilágítása kötelező!

Gyermek éjszaka még felnőtt kíséretében sem horgászhat.

Lékhorgászat engedélyezett a ragadozó halakra téli időszakban megfelelő jégvastagság esetén.

Személyi és tárgyi feltételek:

A tavon horgászni és a területi engedélyt kiváltani tárgyévre érvényes állami horgászjegy birtokában lehetséges (külföldi állampolgárok esetében is).

Aki esetleg nem rendelkezik állami horgászokmánnyal, tursita horgászengedélyt kiválthat. (A turista horgászjegy egy korlátozott engedély, az érvényessége (kiváltástól számított 90 nap), az alkalmazható készségek száma (1 bot, maximum 3 darab legfeljebb 3 ágú horog és egyidejűleg 1db 1m2 csalihal fogó háló). A turista engedély a NÉBIH honlapján évente 1 alkalommal váltható ki.

Felnőttek 2 horgászbottal, botonként maximum 2db egyágú horoggal, ifjúsági horgászok (felnőtt kíséretében) 1 bottal, maximum 2db egyágú horoggal, gyermekek (felnőtt kíséretében) 1 úszós bottal horgászhatnak.

Etetésre, csalizásra csak olyan anyagok használhatók, melyek a vizet, illetve a környezetet nem károsítják. Hozott csalihallal való horgászat tilos (csak az itt kifogott hallal lehetséges).

A száraz és erjesztett magok használata nem engedélyezett, etetni valamint csalizni bojlival, pellettel, illetve főtt magvakkal és puhatestűekkel lehetséges.

Sátrazás – érvényes horgászjeggyel való rendelkezés esetén – a tó partján, saját parcellában, a vízvonal mellett engedélyezett. A sátor lebontásának a horgászjegy lejáratával meg kell történnie. Ez értelemben sátornak számít a lakókocsi is. (Személygépjármű, kisteherautó nem számít lakókocsinak!)

Bérelt eszközeinket sérülésmentes, tiszta állapotban visszaadni kötelesek, ennek elmulasztása az okozott kár megtérítésével jár.

Közlekedésre vonatkozó szabályok:

Az ide látogatók illetve a horgászok járműveikkel csak a kijelölt parkolóig közlekedhetnek (kivétel ki- és bepakolás ideje). A megengedett közlekedési sebesség 10 km/h.

Kivétel parkolóig való közlekedésre: kerékpár, méltányosságot igénylő eset (mozgáskorlátozott horgász).

A fenti szabály értelemszerűen nem vonatkozik a közfeladatokat ellátó szervek, közüzemi szolgáltatók, a területen munkát végző vállalkozások járműveire.

Felhívjuk kedves vendégeink figyelmét, hogy a parkoló nem őrzött!

Környezetvédelmi szabályok:

A vízpartok megbontása, a növényzet kivágása, az élővilág szándékos zavarása nem megengedett.

Tilos a járműve mosása, vagy bármilyen környezetet szennyező javítás végzése, szemetelés, szemetes helyen történő horgászat. Tüzet rakni a tűzvédelmi szabályok betartásával, kijelölt területeken lehetséges. Kutyát sétáltatni, illetve tartani csak pórázon lehet, nagytestű eb esetén szájkosár használata kötelező. A horgászat befejezése után a tavakban jelölőbója, csónakkaró nem hagyható.

Horgászati idő, típusok:

A “fogd meg és engedd vissza” elv alapján a horgász a kifogott halat köteles visszaengedni. Kivételt képez ez alól a szürkeharcsa, mely fogása esetén azt a Robinson szigetek valamely munkatársának jelezni kötelező. A kifogott halat az ügyeletes halőrnek kell leadni.

Versenyek alatt, kiemelt események és egyéb rendezvények időtartama alatt a horgászat helye, módja, ideje korlátozások alá eshet. A korlátozás okát és időtartamát előre jelezzük. (facebook oldal, honlap, hirdetőtábla)

A napijegy ára:

 • Felnőtt: 5.400 Ft/fő
 • Ifjúsági: 3.000 Ft/fő
 • Gyermek: 1.800 Ft/fő

Elvihető halat nem tartalmaz.

Rövid hétvégi jegy (2 nap – 1 éjszaka): 10.800 Ft/fő

Elvihető halat nem tartalmaz.

Hosszú hétvégi jegy (3 nap – 2 éjszaka): 15.600 Ft/fő

Elvihető halat nem tartalmaz.

A II -es tavon és a holtágakon való horgászat esetén szükséges megváltani a fent említett jegy típusok valamelyikét. A napijegyek 12 órás időtartamúak, napkeltétől napnyugtáig érvényesek.

Napijeggyel éjszaka horgászni tilos.

Pergető jegy: 2.400 Ft/fő

Pergetés esetén fonott zsinór használata engedélyezett.

Elvihető halat nem tartalmaz.

Bojlis szabályzat

 • A bojlis tavon is a”fogd meg és engedd vissza” elv alapján a horgász a kifogott halat köteles visszaengedni. Kivételt képez ez alól a szürkeharcsa, mely fogása esetén azt a Robinson szigetek valamely munkatársának jelezni kötelező. A kifogott halat az ügyeletes halőrnek kell leadni.
 • Minimum 6-os horgot használjunk, nagy sebet okozó horgok használata TILOS. A horog által okozott sebet fertőtlenítsük.
 • Végszereléknek elhagyósnak kell lennie. Bármely típusú elhagyós végszerelék megfelelő.
 • Főzsinórnak, dobóelőkének csak monofil zsinór használható. Fonott főzsinór, dobóelőke használata tilos. (leadcore használata engedélyezett)
 • Method feeder engedélyezett. Etetőanyag használata 06.01.-09.01.-ig a vízminőség megőrzése érdekében Tilos! Mikropellett használata egész évben engedélyezett.
 • Etetni, valamint csalizni bojlival, pellettel, illetve főtt magvakkal és csaliimitációval lehetséges.
 • Kötelező felszerelések: nagy méretű merítőháló, állványos pontybölcső, sebfertőtlenítő (igény esetén minden eszköz a helyszínen bérelhető)
 • Horgászat közben botokat őrizetlenül hagyni TILOS!
 • Csónakkal való etetés, behordás engedélyezett (csónakbérlés 2.400 Ft/nap). Csónakot mindenki saját felelősségére, kizárólag mentőmellényben használhatja.
 • Etetőhajó, halradar használata megengedett saját szektoron belül.
 • Halak letárolása TILOS! A kifogott halat mérettől függetlenül fertőtlenítés, esetleges mérlegelés és fényképezés után azonnal vissza kell engedni.
 • A kifogott halakkal fényképet készíteni szigorúan csak pontybölcső felett térdelő vagy guggoló helyzetben engedélyezett!!!

Kérjük ügyeljenek rá, hogy a fogásokról esztétikus, a hal megbecsülését kifejező képek készüljenek.

A halak bármely módszerrel való megjelölése SZIGORÚAN TILOS!!!

A kifogott hallal minden horgász köteles a lehető legkíméletesebben bánni.

A 15kg feletti fogásokat a személyzetnek azonnal jelenteni kell az alábbi telefonszámon: +36/20-333-4717

Bojlis jegyek:

 • 72 órás jegy: 21.000 Ft/fő – hétfő reggel 10 órától, csütörtök reggel 10 óráig érvényes.
 • 96 órás jegy: 32.000 Ft/fő – csütörtök reggel 10 órától, következő hét hétfő reggel 10 óráig érvényes.
 • 168 órás jegy: 50.000 Ft/fő – hétfő reggel 10 órától, következő hét hétfő reggel 10 óráig érvényes.

Áraink forintban értendőek és tartalmazzák a hatályos ÁFÁt.

Számlaigényüket legkésőbb befizetéssel egyidejűleg jelezzék, utólag számla kiállítására nincs lehetőség.

Felhívjuk figyelmüket, hogy a jegyváltást követően a házirendet automatikusan elfogadják és betartani kötelesek. Reklamációt vásárlás után nem fogadunk el, visszatérítésre nincs lehetőség.

A szabályokat megszegő horgászokat, látogatókat a tó területéről a Robinson Szigetek vezetői kitilthatják.