HORGÁSZREND

Általános horgászati szabályok

Horgászni csak a kijelölt horgászhelyeken szabad, melyekről minden hozzánk érkező vendég köteles informálódni.

A horgászállások számára meghorgászható terület határait a tó közepén található bójasor, illetve az állások között elhelyezett határtáblák jelzik.

Bójázásra csak dőlő bója használható.

Pergetni mindenhol lehet (a bojlis tavon is, ha nem zavarjuk a horgászokat)

Horgászat közben botokat őrizetlenül hagyni TILOS!

Etetőhajó, halradar használata megengedett saját szektoron belül.

Halkímélő eszközök megléte és használata kötelező. (pontybölcső, pontymatrac, nagyméretű merítőháló, szájfertőtlenítő illetve mérlegelő zsák vagy cipzározható oldalú pontymatrac) Bármilyen sérülést szenvedő halat szájfertőtlenítővel le kell kezelni.

Merítőháló használata kötelező, hiányában a horgászat nem végezhető! Minden halat kötelező merítőszákkal kimeríteni és azzal a legkíméletesebben bánni.

A kifogott halat csak bevizezett pontybölcsőbe lehet belehelyezni, a visszaengedésig folyamatosan locsolni kell. Visszahelyezni a halat a tóba kíméletesen szabad. A megtartani kívánt halat a partról való távozásig haltartóban kell tartani.

A hal elpusztulása esetén, a horgásznak felróható okból, akkor a Robinson Szigeteket ért kárt a horgász köteles megtéríteni, miután az ügyeletes halőrnek jelezte és leadta.

Szigorúan tilos a hal visszadobása, rugdosása, a hal szemébe vagy kopoltyújába nyúlás, kopoltyúba akasztott mérleggel mérlegelés!

Fotó készítésekor ne álljunk fel, figyeljünk rá, hogy ne feszítsük a halak uszonyait, és semmiképpen ne nyúljunk a kopoltyúfedél alá!

Éjszakai horgászatnál a horgászhelyek megvilágítása kötelező! Gyermek éjszaka még felnőtt kíséretében sem horgászhat.

Lékhorgászat engedélyezett a ragadozó halakra téli időszakban.

 

Személyi és tárgyi feltételek

A tavon horgászni tárgyévre érvényes állami horgászokmány birtokában lehetséges a területi engedélyek kiváltása. (külföldi állampolgárok esetében is).

Aki esetleg nem rendelkezik állami horgászokmánnyal, tursita horgászengedélyt kiválthat. (A turista horgászjegy egy korlátozott engedély, az érvényessége (kiváltástól számított 90 nap), az alkalmazható készségek száma (1 bot, maximum 3 darab legfeljebb 3 ágú horog és egyidejűleg 1db 1m2 csalihal fogó háló) és a megtartható zsákmány mennyisége is eltér az állami horgászengedélyben foglaltaktól. A turista engedély a NÉBIH honlapján évente 1 alkalommal váltható ki. Fontos, hogy a fogási napló adatait az érvényesség lejárta utáni 30 napon belül fel kell tölteni a NÉBIH rendszerébe.

Felnőttek 2 horgászbottal, botonként maximum 2db egyágú horoggal, ifjúsági horgászok (felnőtt kíséretében) 1 bottal, maximum 2db egyágú horoggal, gyermekek 1 úszós bottal horgászhatnak.

Etetésre, csalizásra csak olyan anyagok használhatók, melyek a vizet illetve a környezetet nem károsítják. Hozott csalival való horgászat tilos (csak az itt kifogott hallal lehetséges).

A száraz és erjesztett magok használata nem engedélyezett, etetni valamint csalizni bojlival, pellettel illetve főtt magokkal és puhatestűekkel lehetséges.

Sátrazás – érvényes horgászjeggyel való rendelkezés esetén – a tó partján, saját parcellában, a vízvonal mellett engedélyezett.  A sátor lebontásának a horgászjegy lejáratával meg kell történnie. Ez értelemben sátornak számít a lakókocsi is. (Személygépjármű nem számít lakókocsinak)

Bérelt eszközeinket sérülésmentes állapotban visszaadni kötelesek, ennek elmulasztása az okozott kár megtérítésével jár.

 

Közlekedésre vonatkozó szabályok:

Az ide látogatók illetve a horgászok járműveikkel csak a kijelölt parkolóig közlekedhetnek (kivétel ki- és bepakolás ideje).  A megengedett közlekedési sebesség 10 km/h.

Kivétel: kerékpár, méltányosságot igénylő eset (mozgáskorlátozott horgász).

A fenti szabály értelemszerűen nem vonatkozik a közfeladatokat ellátó szervek, közüzemi szolgáltatók, a területen munkát végző vállalkozások járműveire.

Felhívjuk kedves vendégeink figyelmét, hogy a parkoló nem őrzött.

 

Környezetvédelmi szabályok:

A vízpartok megbontása, a növényzet kivágása, az élővilág szándékos zavarása nem megengedett.

Tilos a járműve mosása, vagy bármilyen környezetet szennyező javítás végzése, szemetelés, szemetes helyen történő horgászat. Tüzet rakni a tűzvédelmi szabályok betartásával, kijelölt területeken lehetséges. Kutyát sétáltatni illetve tartani csak pórázon lehet, nagytestű eb esetén szájkosár használata kötelező.  A horgászat befejezése után a tavakban jelölőbója, csónakkaró nem hagyható.

Horgászati idő, típusok:

Haltelepítéseket követően, versenyek alatt, kiemelt események és egyéb rendezvények időtartama alatt a horgászat helye, módja, ideje korlátozások alá eshet. A korlátozás okát és időtartamát kötelesek vagyunk Önök felé jelezni. (facebook oldal, honlap, hirdetőtábla)

A napijegy ára:

Felnőtt: 5400 Ft/fő

Ifjúsági: 3000 Ft/fő

Gyermek: 1800 Ft/fő

 

Rövid hétvégi jegy (2 nap – 1 éjszaka): 10800 Ft/fő
Hosszú hétvégi jegy (3 nap – 2 éjszaka): 15600 Ft/fő

 

Elvihető halat tartalmaz:

Felnőttek esetén: 1 db 3kg alatti ponty, 1 db méret- és súlykorlát nélküli harcsa, valamint 1db méret- és súlykorlát nélküli balin és 3kg egyéb. Csuka, süllő, 3kg-nál nagyobb ponty, compó, sügérfélék, valamint az elvihető halfajok jegyzékében nem szereplő, illetve jogszabály által védettnek nyilvánított egyéb fajok elvitele tilos.

Ifjúsági: 3 kg egyéb, 1 db 3kg-nál kisebb ponty valamint 1 db méret- és súlykorlát nélküli balin

Gyermek: 3kg egyéb

 

Sport jegy: 3600 Ft

Elvihető halat nem tartalmaz.

 

Éjszakai jegy: 2400 Ft

Elvihető halat nem tartalmaz.

 

A II -es tavon és a holtágakon való horgászat esetén szükséges megváltani a fent említett jegy típusok valamelyikét. A napijegyek 12 órás időtartamúak, napkeltétől napnyugtáig, s fordítva.

Napijeggyel éjszaka horgászni, éjszaka pedig halat elvinni tilos.

 

Pergető jegy: 2400 Ft

Pergetés esetén fonott zsinór használata engedélyezett. Elvihető halat nem tartalmaz.

 

Számlaigényüket legkésőbb befizetéssel egyidejűleg jelezzék, utólag számla kiállítására nincs lehetőség.

Felhívjuk figyelmüket, hogy a jegyváltást követően a házirendet automatikusan elfogadják és betartani kötelesek. Reklamációt vásárlás után nem fogadunk el, visszatérítésre nincs lehetőség.

A szabályokat megszegő látogatókat a tó területéről a Robinson Szigetek vezetői kitilthatják.